Monday, November 14, 2011

Apa itu cinta.

Assalamualaikum

PERCINTAAN DALAM PERJUANGAN

Faham tak maksud di sebalik ayat di atas? kawan kawan, cinta itu sangat subjektif. dan ade macam macam definisi bagi setiap orang, betul? awak, awak dan awak pasti punya satu pengertian yang berbeza. You, yourself are the one who knows your love definition very well. and yes, me too.

Saye tak spesifik kan pengertian CINTA dalam prospek diri saye. kenape? kerana ade pelbagai makna cinta dan perasaan yang sangat berbeza. Saye tidak hanya nampak perasaan cinta itu hanya hadir di antara due jantina yang berbeza. Ia hadir pada bila masa, di mana saje dan pada setiap hamba Allah yang mempunyai perasaan. Apa itu cinta? ia mungkin perasaan kasih, sayang, rindu, setia dan ape ape lagi lah kan.

Hampir semua akan memberikan jawapan yang same. mungkin. tapi kepada siapa? persoalan ni tersangat mudah untuk dijawab. lancar je. pada si die, si polan bin si polan, si bakal suami etc etc. cehh. pada hamba Allah yang berlainan jantina sahaja? siapa etc etc anda? atau memang hanya kaum ADAM yang bukan muhrim itu sahaja berhak dan layak mendapat pengertian cinta anda? jika benar lah bila semua orang yang cakap setia pada cinta dan ape ape lagi lah ayat sweet tu mengotakan nya, InsyaALLAH pasti segalanya dalam keadaan yang baik. dan kerana tidak benarlah, cinta anda sentiasa goyah !

Jika cinta anda sangat setia, pasti anda tidak melakukan ape yang Dia tidak suka. dan kerana cinta anda padaNya goyah, it happened kan? cinta yang ade kasih sayang rindu atau ape ape saje tidak hanya pada si dia yang berlainan jantina sahaja. anda pasti si dia yang bersama sekarang ini adalah jodoh anda di masa hadapan? fikir fikir kan. Don't hope too much as it will make you hurt so much.

I'd fallen in love, once. I'm in love now. I'll be falling in love, soon. InsyaALLAH.
psstt : it's subjective, guys.

  1. Kasih nan abadi tiada tandingi Dia yang satu.
  2. Sayang berpanjangan membawa ke syurga, kasihnya ibu.
  3. Lapar dan dahaga rela berpayahan, setianya ayah.
  4. Mudah kau ketemu berhati selalu, beza antara kasih dan kekasih. 

 

No comments:

Post a Comment